Integritetspolicy för Matrix servern hingst.net

An english version is available here: https://www.hovkluster.se/matrix/integritet_hingst_en.html
Våra användarvillkor hittar du här: https://www.hovkluster.se/matrix/villkor_hingst_sv.html

1. Introduktion

Den här integritetspolicyn beskriver vilken information vi samlar in, varför vi samlar in den, vad vi gör med den och vilka rättigheter du som användare har. Vi värnar om din integritet och samlar endast in den data som krävs för att driva tjänsten. Vi försöker minimera loggar och annan personlig data så gott det går. Denna integritetspolicy gäller för Hingsts Matrix chatt, dvs hemservern https://matrix.hingst.net samt https://element.hingst.net, men också dess tillhörande subdomäner *.hingst.se och tjänster.

Vi följer GDPR och behandlar personuppgifter enbart av legitimt intresse då en del uppgifter krävs för att hemsidan/tjänsten ska fungera ordentligt.

1.1 Levande dokument

Innehållet i detta dokument kan komma att ändras när som helst.

2. Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi på Hingst värnar om er integritet. En så liten mängd information som möjligt för att kunna driva tjänsten samlas in, och inkluderar:

2.1 Information du ger oss:

När du registrerar ett konto och/eller använder våra tjänster samlas en viss mängd data in om din profil, inkluderat: Användarnamn, lösenord och e-post-adresser används för att du ska kunna logga in och komma åt tjänsten, för att unikt identifiera dig samt för att förhindra bottar och spam-försök. Data så som bilder och meddelanden som du laddar upp eller skickar sparas för att kunna erbjuda tjänsten.

2.2 Information som samlas in automatiskt

En viss mängd information samlas in automatiskt när du använder tjänsten. Detta inkluderar IP-adresser, enhetsinformation, web/API förfrågningar och tidpunkt för anslutningen samt vilka sidor på våra hemsidor och tjänster du besöker.

Vi lagrar också metadata så som (dock inte begränsat till) rum-data, senast sedd datum, rum-events, redigeringar, profilbilder, rumbeskrivningar och liknande. Observera att vi inte kan läsa meddelanden eller se redigerade meddelanden i krypterade rum.

Denna information samlas in för att kunna erbjuda dig tjänsten, för att du ska kunna hantera enheter och för att förhindra missbrukande av tjänsten.

3. Vilken data som delas med externa aktörer

Matrix samt vår hemserver Hingst.net är decentraliserade tjänster, dvs data kan komma att skickas mellan vår och andra hemservrar eller chatttjänster. Data så som användarnamn, smeknamn, IP-adresser, enhetsinformation samt meddelanden och filer kan kommas att skickas till dessa aktörer. Är du registrerad på vår hemserver samt endast kommunicerar med andra personer eller användare på samma (vår) hemserver så stannar all din data på vår server. Data så som profilbild, användarnamn och smeknamn kan komma att delas med externa användare om de till exempel skickar en inbjudan till ditt konto. Din data delas också med vårt personuppgiftsbiträde Inleed som har hand om servrarna.

4. Hur länge vi behåller era uppgifter

Profiluppgifter (e-mail, användarnamn, smeknamn, profilbilder, profilinformation) och dess metadata sparas tills du väljer att inaktivera ditt konto. Anledningen till detta är att vi behöver en viss mängd information för att kunna driva samt visa hemsidan på ett tillfredsställande sätt och för att förhindra missbruk av tjänsten.

Statistikdata så som IP-adresser och enhetsinfo m.m. lagras i en (1) dag. Senaste IP-adressen som användes av en enhet samt när den senast användes lagras utan tidsgräns av säkerhetsskäl. (Radera sessionen/enheten via t.ex. Element för att radera sparade IP-adresser för enheter).

Dina meddelanden, inklusive bilagor (bilder, filer m.m.), lagras tills du själv väljer att ta bort dem eller tills vi på Hingst.net raderar dom för att t.ex. spara lagringsutrymme.

5. Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto hos oss kan du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. Detta kan göras i t.ex. Elements inställningar där du väljer att inaktivera ditt konto samt radera dina meddelanden. Du kan också kontakta oss, antingen i Matrix eller via mejl på hello[at]hingst.net.

5.1 Du har rätt att:

6. Vart vi skickar dina uppgifter

Din data lagras på servrar i Sverige, men kan komma att delas med andra hemservrar och användare som befinner sig både i Sverige och i andra länder. Din data kan kommas att delas med (lokala) myndigheter, polisväsenden och andra aktörer i händelse av misstanke om brott och för att följa de lagar och regler som gäller.

7. Hur vi skyddar din information

Lösenord sparas aldrig i klartext och skickas alltid krypterat. Det är ditt ansvar att hålla din information, så som lösenord och annan känslig data hemligt så att ingen obehörig kommer åt ditt konto eller dina filer.

8. Vår kontaktinformation

För frågor eller funderingar vänligen skicka oss ett mejl på hello[at]hingst.net.

9. ÖvrigtDokumentet uppdaterades senast 2022-01-13.